Zelfgemaakte kipgehaktballetjes

Kipgehaktballetjes

Dit vind ik zelf één van mijn leukste gerechten. Net begonnen met Metabolic Balance en ik mocht geen gehakt eten. Toch had ik die dag zo veel zin in gehaktballetjes. In de koelkast lag nog wat kippendijenvlees. Maar ja, dat is geen gehakt. Nou, dan maken we er toch gewoon gehakt van.

Benodigdheden:

  • Kippendijenvlees
  • Courgette
  • Champignons
  • Ui
  • Knoflook
  • Roggecrackers
  • Groene appel

Het kippendijenvlees in een blender vermalen totdat het een gehakt-massa wordt. De roggecracker met een vijzel vermalen tot een meel. Dit meel met de gehakt-massa mengen zodat je er balletjes van kunt draaien. Deze balletjes in de kokosolie of de olijfolie lekker bruin bakken.

Ondertussen heb ik met de spiralizer courgetti gemaakt, de champignons en groene appel in stukjes gesneden. De knoflook en de gesnipperde ui heb ik even gefruit in de pan waarna ik er doe champignons, de courgetti en de groene appel aan heb toegevoegd.

 

B-Lief Social

Zie ook de social links onder aan deze pagina om al het nieuws van B-Lief te volgen en te delen.
Pinterest
Facebook
Twitter

Naast heerlijke recepten houden we ons ook bezig met de organisatie van unieke Picknicks in Breda.

Wil je een keer jouw vriend of vriendin enorm verrassen dan horen we graag van je.
Kijk op onze site voor een leuke impressie van wat we voor jou of jullie kunnen betekenen.

Enjoy your day & B-Lief